100+1 důvodů, proč dítě potřebuje psa

Zábavná videa a obrázky

Přidal cikorka, dne 19. 01. 2020 ,  0x

100+1 důvodů, proč dítě potřebuje psa

Možná si myslíte, že v následujících řádcích najdete jen vychvalování psů - jak jsou úžasní, jak se hodí k dětem... Hned na úvod ale chceme důrazně vyzdvihnout, že:

Žádné plemeno psa není vhodné k dětem. Vždy záleží na majiteli psa, jak ho vychová a vycvičí.

V nedávném článku jsme tuto problematiku rozebírali podrobně a přiložili názorné video, jak psa zvyknout na novorozence. Také jsme mluvili o tom, že rozlišovat psí plemena na vhodná a nevhodná k dětem je nesmysl - ačkoliv si většina lidí myslí opak. Pokud vás zajímají podrobnosti, najdete je v článku: Československý vlčák a děti.

Mýtus: Proč se zbavit psa, když čekáte miminko

Všeho příliš škodí. U psů to platí dvojnásob.

Pes je špinavý, nebezpečný, může miminko ohrozit.

Pes opravdu může na novorozence přenést virové, bakteriální i parazitární onemocnění. To je pravda. Na druhou stranu, pokud budete (bohužel, jako většina prvorodiček) neustále desinfikovat celý byt, kde se dítě vyskytuje - pravděpodobně mu tak uškodíte ještě více. Nesouvisí to pouze se získáním přirozené obranyschopnosti organismu, ale také přímo s desinfekcí, která může dítěti ve větším množství vážně ublížit (zdroje1, zdroje2).

Pes a dítě: Výhody

Výše jsme vypsali hlavní důvody, proč se lidé zbavují psa, když čekají dítě (ještě jde o čas strávený s péčí o psa a finance). V desítkách článcích jsme tyto 3 věci, tzn. děti, finance a čas zdůrazňovali. Před pořízením psa si musíte být s nejvyšší pravděpodobností jistí, že se o něj (i když se vám narodí dítě) budete moci starat po celý jeho život.

Když opomineme získání přirozené imunity, vztahu ke zvířatům dítěte, navyknutí na stereotypy, nutná vyšší dávka odčervení psa s novorozencem. Velkou, a mnohdy humánními lékaři opomíjenou, výhodou je tzv. psí prach, který prokazatelně pomáhá předcházet astmatu a dalším onemocněním, psali jsme zde.

Další výhody v bodech:

  • zvýšení sebevědomí dítěte,
  • zvýšení zodpovědnosti,
  • snížení rizika alergií a astma,
  • snížení hladiny stresu (canisterapie),
  • více pohybu dítěte...

20+ důvodů, proč dítě potřebuje psa

Ačkoliv to zní jako klišé, přátelství je obrovskou výhodou, které jsme dokumentovali v článku: 20+ důvodů, proč dítě potřebuje psa.

Volné pokračování benefitů soužití dítěte a psa najdete v druhém díle.

100+1 důvodů

Mohli bychom psát o tisících důvod, proč je dobré, aby dítě mělo psa. Na druhou stranu nebudeme tajit, že pes je zodpovědnost a potřebuje svou péči. Ve fotogalerii níže se můžete podívat na střípky životů dětí se psem...

Dítě, pes, lehni

Novorozenec v posteli, psi, hlídání

Dítě se psem, zima

Dítě se psem, léto

Dítě se psem, Vánoce

Další článek


Komentáře:

Pro přidání komentářů je potřeba se přihlásit .

Nenacházejí se zatím žádné relace v databázi.

Loading...


Ahoj, jmenuji se Dominik a jsem studentem veterinární medicíny. Rád bych během studií vybudoval funkční komunitní webovou stránku pro všechny, kdo mají rádi psy. Plánuji pomáhat majitelům psů, psím útulkům a týraným psům. Zatím se snažím web zaplnit praktickými informacemi a již jsem napsal přes 200 článků. Prosím lajkněte mou facebook stránku a zůstaňte v kontaktu. Díky moc



Chci odebírat novinky PSÍ ÚSMĚV ve svém prohlížeči!