Nastík hledá novou rodinu už 5 let

Přidal aja, dne 22. 06. 2019 ,  0x

Nastík hledá novou rodinu už 5 let

Nastymu je dnes už skoro 12 let. Je to kříženec kokršpaněla a nejspíše i Afghánského chrta. Původní rodinu se o něj neuměla starat, v roce 2014 byl zachráněn před eutanázií.

Již pomalu pátým rokem se nachází v dočasné péči na Moravě. Ale naděje po novém majiteli stále existuje a doufáme, že Nasty konečně najde trvalý domov, kde bude moci v klidu, a především štastně dožít, a hlavně si užít poslední roky života.


Nasty se z počátku (v roce 2014) snažil ignorovat veškeré okolní vjemy, v té době měl jediné dva zájmy - nakrmit se a najít místo, kde bude nikým nerušený. K lidem cítil velkou nedůvěru a jejich blízkost nevyhledával.


Ze začátku to bylo hodně těžké

Nechtěl si nasadit nebo sundat obojek, natož postroj. Jakékoliv česání, stříhání nebo i hlazení s urputností odmítal. Člověka bral jako zlého nepřítele, neuměl si hrát. Do misky se nenechal šáhnout.

Původní majitele sice tvrdil, že dostal, všechno co jen chtěl, a přesto se nebál do člověka kousnout. Pravda byla trochu jinde, jakmile jste se jeho směrem natočili s jakoukoliv věcí, např. s foťákem, koštětem atp., vycenil zuby, začal vrčet anebo utíkal do bezpečí. Problémy mu dělali i náhlé zvuky. To jsou jasné signály toho, že ho v minulosti někdo tloukl různými předměty.


Postupně se ale podařilo vytvořit pomyslené bariéry a Nastymu vysvětlit, že člověk nemusí být nepřítel. Velmi malými krůčky se dopracovalo k tomu, že Nasty začal člověku důvěřovat. K cizím lidem má stále nedůvěru. Nyní to chce ale pouze čas, aby si na vás Nasty zvyknul.


Co byste měli o Nastym před adopcí ještě vědět?

  • má rád ostatní fenky, snese se i s jinými psy
  • ostatní zvířata ignoruje
  • ale když se k němu přiblíží kočka, rozběhne se za ní
  • nehodí se do rodiny s dětmi
  • rád brání svůj pozemek štěkáním
  • poslední roky je naučení na klikr


Jak Nastyho adoptovat?

Myslíte si, že byste dokázali Nastymu nabídnout vhodné zázemí a dostatek pozornosti? Víte, jak se k nedůvěřivým psům chovat, a jak si máte získat jejich důvěru? Napište Dočaskám.



Komentáře:

Pro přidání komentářů je potřeba se přihlásit .

Nenacházejí se zatím žádné relace v databázi.

O blogu

Link blogu: docasky .psiusmev.cz

Dočasky.cz založila parta super lidí, kteří vědí, že ZVÍŘE NENÍ VĚC.

Kontakt: adopce@docasky.cz, Andrea Černá

Adresa: pro venčení, adopci - mapa zde

Základní tým tvoří 6 pejskařů, aktivně spolupracují s dalšími spolky, aktivními dobrovolníky a provozovateli útulků a celá spolupráce je na vyšší než profesionální úrovni.

Pokud chcete podpořit projekt Dočasky:

Číslo transparentního účtu: 2700453368/2010







O autorovi
aja

aja

O mně:
Dočasky.cz



Chci odebírat novinky PSÍ ÚSMĚV ve svém prohlížeči!