Prosím o radu - vrčící kokr

Přidané do kategorie Poradna
Jitule

Přidal Jitule, dne 14. 11. 2020, 19:42

Dobrý den. Prosím o radu zkušenější. Máme doma 7 měsíčního ang. kokra, milý a veselý pejsek, máme ho moc rádi. Před měsícem nám začal vrčet u misky s jídlem. Staženy ocas, naježený hřbet. Usoudili jsme, že si hlídá jídlo . Zkoušeli jsme uklidnit ho tím, ze ho přivoláme nebo necháme sednout u misky a přidáme mu do ni další granule a nebo jinou mlsku. Aby věděl, že mu jídlo dáváme a nebereme. Zkoušeli jsme i krmení z ruky. Vše hltavě sní a už tak částo nevrčí.

Ale teď vrčí a útočí na syna (7 let), když se k němu přiblíží moc blízko. Dokonce když ho chce někdo zvednout ( mimo mě) je též vzteklý. Začal být hodně dominantní. Zakázala jsem mu tedy sedět u mě na gauci ). Syn si s nim začal hrát na přetahovanou s tím, že ho musí porazit. Zkoušíme se synem taktiku povelů a odměn. Doufáme, že takto ho donutíme přehodnotit jeho postavení ve smečce. Nevím, jestli to co děláme, je dobře. Bojím se s ním nechávat syna o samotě. Aby klukovi neublížil, když kolem něho i jen projde. Syn mu nikdy neublížil, v tom mu věřím. Tyto záchvaty strachu, aby se k němu nikdo nepřiblížil projevuje i vůči manželovi a dceři.

Moc prosím, co děláme špatně? Děkuji za pomoc!

Prosím přihlaste se nebo se zaregistrujte, když chcete zanechat odpověď

;

Chci odebírat novinky PSÍ ÚSMĚV ve svém prohlížeči!