Prosim o radu

Přidané do kategorie Poradna
Lucie

Přidal Lucie, dne 13. 03. 2020, 23:08

Dobry den, ma 6leta fenka Jack russel - Lucky, si zacala olizovat nohy, hlavne zadni, nemyslim tlapky. Lize tak az ma holy flek kolikrat az strup.Veterinare jsme navstivili jiz nekolikrat, pri prohlidne vse v poradku, dostane masticku, tim osetruji vylizane mista, vse se krasne zahoji, zaroste srsti. Jenze treba 14 dni po lecbe se vse opakuje. Nikdo ji nevidi se lizat, nedrbete se, chovani stejne beze zmeny. Kdyz jsme v praci je volne na zahrade, kdyz prijdeme jde s nami domu. Ani ja ani vet uz nevime co sni. Leceno uz asi po 5. Ted opet 3 vylizane fleky, vzdy na to prijdeme az pri mazleni, pred nami se nelize. Nevite nekdo co by to mohlo byt, nebo co delat aby to prestala delat? Nikdy nebyla nemocna, je kastrovana. Dekuji za rady L.K.


  • psí máma

    Přidal psí máma, dne 8. 04. 2020, 20:18

    Dobrý den, většinou vylizování srsti bývá spojeno s nějakým svědivým kožním onemocněním, pokud ale tato možnost byla veterinářem po řádném vyšetření vyloučena (mikroskopické vyšetření), lze uvažovat o příčině nikoliv ze zdravotního hlediska, ale z psychického. Stres se u psů může projevovat různými způsoby až například tímto nevysvětlitelným chováním. Nastaly v prostředí psa nějaké změny, na které by mohl reagovat negativně? Podle popisu si tedy srst vylizuje když je sama, což by svědčilo o primárním původu - stresu z odloučení (a možná i nudy). Jako řešení bych v tomto případě doporučila psa dostatečně unavit, než bude opuštěn, nějakou hrou či tréninkem, aby byla zaměstnána hlava i tělo. Případně existují i přírodní zklidňující přípravky (např. na bázi kozlíku lékařského), které by v tomto případě mohly zmírnit potíže s chováním (vylizováni srsti).

  • Lukáš Dospíšil

    Přidal Lukáš Dospíšil, dne 4. 08. 2021, 14:50

    Psí máma píše o zklid%nujících přípravcích. Zde by se na zklidnění dalo také doporučit CBD. Zde odkaz na článek o něm: https://www.lukasgreen.cz/a/prirodni-sila-cbd-i-pro-vaseho-mazlicka

Prosím přihlaste se nebo se zaregistrujte, když chcete zanechat odpověď

;

Chci odebírat novinky PSÍ ÚSMĚV ve svém prohlížeči!