Kožní onemocnění

Přidané do kategorie Poradna
karbi

Přidal karbi, dne 11. 07. 2019, 14:53

Dobrý den.Neví náhodou někdo, o jakou nemoc by se mohlo jednat u naší dobrmanky?Začlo to asi před rokem a půl drobnými ložisky pouze u očí.Postupně se to rozšiřuje(ale pouze kolem očí),chvilkama to částečně ustoupí načež se to zase začne rozšiřovat.Navštívil jsem několik veterinářů,byly provedeny odběry k rozboru na dermatohistopatologii,ale bez indikace problému.Jako další možnost mi bylo doporučeno sono jater a nové krevní testy,ale vzhledem k orientační ceně dalších vyšetření a tomu,kolik mne to už doposud stálo ,aniž by se dostavil alespoň náznak úspěchu,jsem prozatím od dalších vyšetření ustoupil.

Fenka si vyrážku neškrábe,takže předpokládám,že ji asi nesvědí či nebolí.Denně ji dáváme dvě zinkové tablety a mažu navečer Kerasalem. Ovšem bez odezvy. Kerasal chci úplně vysadit a zkusit Konopku (na doporučení laika).Díky za případnou odezvu.


karbi



  • Dominik

    Přidal Dominik, dne 12. 07. 2019, 8:41

    Dobrý den,

    zkoušeli jste změnu krmiva a čistku prostředí, kde se fenka vyskytuje?

  • patras

    Přidal patras, dne 12. 07. 2019, 8:45

    Vypadá to jako nespecifický problém, nejspíš krmivem. Zkuste změnit krmivo a pokud to neustoupí, přešla bych k dalším testům.

    Komplet histologie obvykle stojí do 700 Kč (jako u lidí), problém je, když si to veteriny dělají sami - tam je cena i mnohonásobně vyšší. V rámci testů bych doporučovala zkusit když tak jiného vetawink

  • Lussy

    Přidal Lussy, dne 26. 01. 2020, 19:53

    Souhlasím, podle mne to bude krmivem. Nějaká alergie na složku z krmiva, takže určitě změnit granule.

Prosím přihlaste se nebo se zaregistrujte, když chcete zanechat odpověď

;

Chci odebírat novinky PSÍ ÚSMĚV ve svém prohlížeči!