Kokr - problém s tlapkou

Přidané do kategorie Pomoc psům
ZdeněkH

Přidal ZdeněkH, dne 8. 06. 2019, 15:49

Posílám historii průběhu komunikace.

Dobrý den. mám fenku kokra 11 let, poslední dobou se jí objevují na packách zeshora tlapky, jakoby mezi prsty nahoře bouličky, které pak zčernají, vypadá to jako by se o něco píchla.Vystřihal jsem jí packy aby se provzdušnili.Jak to léčit, zjevně jí to tápí.

Dobrý den, asi vyřešeno. Pan veterinář ji nasadil antibiotika a jodovou koupel každý den. Vypadá to že se to zlepšilo.Asi jsem to trochu zavinil já. Beru jí sebou všude, tedy i na stavbu syna a zřejmě od prachu, lepidla vzniklo tohle podráždění, kdyby nepomáhalo obrátím se na Vás,přesto zatím děkuji.

Dobrý den, tak bohužel to vypadalo dobře a objevilo se jí to znovu, hlavně na předních packách. Ještě ji dal prášek na nejakého parazita, musel jsem sundat obojek na klíšťata.Posílám fotky.



  • Dominik

    Přidal Dominik, dne 8. 06. 2019, 23:43

    Dobrý den,

    po ATB původní edém zmizel a nyní se to objevilo znovu na stejném místě?

    Správně, že jste sundal obojek na klíšťata, ještě se zamyslete nad vším, co se za poslední dobu změnilo (včetně míst venčení, krmiva, co je doma nového...).

    Na stavbu ji neberte a zkuste se vyhnout všem rizikovým místům.. pokud to zmizí, tak aspoň budete vědět, že je vysvětlení "takhle prosté."blush

    Prášek na parazita? Nějakou mast nedoporučil? Určitě doporučuji udělat vývar z ŘAPÍKU a cca 2x denně vlhkým hadříkem/vatou namáčet/ lehce otřít.

  • Přidal , dne 11. 06. 2019, 10:52

    Zdravím!

    Sama mám doma kokra, ale tohle s plemenem nejspíše nijak souviset nebude. Domněnky, které máte jsou v pořádku, všechno z výše uvedeného to může být, podle obrázků jde spíše o endoparazita (ale to jste psal, že to se vyloučilo), pokud se příznaky zhorší, doporučuji udělat histologii krve, krevní rozbor.

    Do té doby bych ještě kontaktovala majitele fenky, pokud můžete, tak i majitele psa a zeptala bych se jich, zda neměli podobné problémy, popř. ještě generace před tím, aby se vyloučili nějaké genetické predispozice, které by mohli souviset například s alergiemi.

    Nicméně držím palcem a určitě dejte vědět, jak jste dopadli!

    Katka

  • patras

    Přidal patras, dne 12. 07. 2019, 8:47

    Zajímalo by mě, jak to dopadlo, měli jsme něco hodně podobného (u fenky, která tu s námi už není), u nás to nejspíše bylo jen kousnutí nějakým hajzlíkem, nevracelo se to.

    Dokonce jsme nešli ani za vetem - řekli jsme si - dokud se to nezhorší, nikam nejdemestuck_out_tongue_closed_eyes

Prosím přihlaste se nebo se zaregistrujte, když chcete zanechat odpověď

;

Chci odebírat novinky PSÍ ÚSMĚV ve svém prohlížeči!