Jak se vyhnout úpalu u psů

Přidal mariam, dne 20. 06. 2021 ,  0x


Opět je horké léto a ještě není červenec a srpen, už je příliš horko na to, abys to unesl. V takových chvílích, pokud zůstanete nějakou dobu venku, budete si stěžovat na nedostatek lidské bezpečnosti: teplo je mrtvé a vy se chystáte spálit.

Ve skutečnosti však úpal není lidským patentem a úpalem mohou trpět i domácí mazlíčci. V poslední době nemocnice veterináře Xiaoming obdržela několik případů psů s úpalem a majitel je bude muset poslat včas, jinak pes skutečně půjde navštívit Marxe.

Jaké podmínky mohou u psů způsobit úpal? Poté bude Xiaoming veterinář krátce chatovat.

Za prvé, pokud psi zůstanou po dlouhou dobu v prostředí s vysokou teplotou, například když je umístíte do uzavřeného vozu v podzemní garáži a necháte je na přímém slunečním světle, budou mít více srsti a části těla že rozptyl tepla bude původně Méně, to je také nejčastější příčina úpalu u psů.

Zadruhé, v prostředí s vysokou teplotou umožní psům účastnit se nebo vykonávat činnosti, které vyžadují hodně fyzické síly, aby jejich těla měla nedostatek vody a teplo akumulované v těle nelze rychle rozptýlit. Jednou na Asia Pet Show, veterinář Xiaoming Viděl jsem hodně psích úpalů.

Úpal u psů mohou také způsobit další fyzikální faktory, jako je obezita a onemocnění urogenitálního systému, které ovlivní odvod tepla v těle.

Stupeň úpalu psa a některá opatření první pomoci

Menší úpal

Příznaky: Pes je neklidný, slintá a začíná lapat po dechu

Protiopatření: Lopatový důstojník musí přesunout psy do prostředí s nižší teplotou, nechat je foukat chladný vánek a pokud je to možné, zapnout klimatizaci a poté psa nakrmit pitím vody, aby se přidala vlhkost. Mírný úpal obvykle nemusí psa posílat do nemocnice, může si ulevit.

Mírný úpal

Příznaky: V tuto chvíli je vědomí psa trochu nejasné, jeho oči jsou pomalé a jeho dýchání není plynulé

Protiopatření: Můžete nalít trochu vody na tělo psa nebo použít ledový obklad k nanesení ledu. Pokud je to nutné, můžete své psy namočit do vody, abyste odhalili jejich hlavy, aby se zabránilo udušení vodou. Nejlepší je nepoužívat ledovou vodu. Když je jejich tělesná teplota nižší než 39 stupňů, mohou být posláni do nemocnice.

Těžký úpal

Příznaky: pěna v ústech, pád na zem, pád do kómatu

Protiopatření: Navlhčete jim tělo, otřete jim podpaží a oblasti bez chloupků na břiše, aby se ochladily, a pošlete je včas do nemocnice. Při odesílání psa do nemocnice věnujte pozornost postoji psa, narovnejte krky a snižte hlavy tak, jak je to možné, aby mohli normálně dýchat a vyhnout se zvracení.

Jak se vyhnout úpalu psa?

1. Když berete psa na procházku, nevybírejte nejteplejší časové období, například v poledne, můžete si vybrat brzy ráno nebo po západu slunce. Nedávejte na ně tažné lano příliš pevně, aby nedošlo k nepohodlí. Snažte se také vyhnout příliš intenzivnímu cvičení.

2. Při vyhánění psa z domu je nenechávejte v uzavřeném autě. Existuje mnoho takových případů, které každý rok způsobí smrt v uzavřeném autě, a psi nejsou výjimkou.

3. Psi mají dlouhé chlupy. Mnoho důstojníků s lopatou se rozhodne oholit si vlasy, aby dosáhli účelu ochlazení. Faktem však je, že holení vlasů má nejen slabý chladicí účinek, ale také určitý psychologický účinek na pes. Je snadné způsobit kožní onemocnění, proto se doporučuje pomoci jim s příslušnou úpravou srsti.

4. Ať už své psy chováte sami doma nebo je berete na procházky, musíte jim připravit vodu. Vyvarujte se úpalu kvůli nedostatku vody. Chovatelskou stanici navíc umístěte na chladném a větraném místě, mimo přímé sluneční světlo.

Úpal psa je opravdu nebezpečný. Když je těžký, psa zabije. Doufám, že každý pracovník lopaty může mít vždy na paměti zdraví psa a přijmout preventivní opatření.Read more at:purple formal dresses australia | grey formal dresses




Komentáře:

Pro přidání komentářů je potřeba se přihlásit .

Nenacházejí se zatím žádné relace v databázi.

O blogu

Link blogu: modeblog .psiusmev.cz

welcome to my blog

O autorovi
mariam

mariam

O mně:



Chci odebírat novinky PSÍ ÚSMĚV ve svém prohlížeči!