Proč BARFovat? Aneb jediné přirozené krmivo pro psy

Přidal dominik, dne 6. 12. 2018 ,  0x


Pes je masožravec, opravdu. Ať už reklama na psí granule tvrdí cokoliv o jedinečnosti, nejlepší volbě atp., jedinou přirozenou stravou pro psy je právě B.A.R.F. Ve zkratce, jde o krmení domácích masožravých zvířat masem.

Hlavní výhody Barfování

Hlavní výhodou rozhodně není pocit majitele, že je v „sektě“ pejskařů, kteří barfují, ale přínosné pozitivní účinky na organismus psa a prevence proti vzniku onemocnění souvisejících s komerčními suchými krmivy (granulemi). Mezi hlavní výhody BARFování můžeme zařadit:

  • krmíme přirozenou stravou pro psy
  • vždy přesně víme, čím psa krmíme
  • čerstvost krmiva
  • zefektivnění trávicí soustavy psa
  • jednoduché přizpůsobení krmné dávky psa k jeho aktuální aktivitě
  • psi maso chuťově milují
  • snížení rizika vzniku zubního kamene (díky obsahu kostí)

Abychom zde nemuseli vypsat stovku řádků onemocnění a zdravotních komplikací, kterým se lze díky BARFu vyhnout, uvádíme ty nejčastější: snížení rizika kožních onemocnění, nemocí jater, slinivky, alergií, torze žaludku, oslabení imunitního systému, oslabení šlach, vazů a svalů, růstové problémy, problémy se srstí a v neposlední řadě - tvorba rakoviny.


Definice barfování v článku: Co je to vlastně ten BARF a proč je lepší než granule?

Hlavní nevýhody Barfování

Hlavní nevýhody krmení BARFem jsou 2.

  • Čas

Než s barfem začnete, musíte se naučit, jak jednotlivé dávky pro psa vytvořit, následně příprava krmiva např. na týden dopředu zabere jen pár minut.

  • Peníze

Nejprve jsme přemýšleli nad tím, zda argument „peníze“, neoznačit spíše jako mýtus. Ano, pokud krmíte svého psa těmi nejlevnějšímu granulemi na trhu, BARF vyjde o něco dráže. Pokud ale kupujete granule, např. pytel 15 kg za 1500 Kč, 1 kg Vás vyjde na 100 Kč - v barfování se s trochou vůle dostanete i na čtvrtinu této ceny. V závislosti na velikosti psa, vyjde BARFování pouze na pár stovek měsíčně.



Komentáře:

Pro přidání komentářů je potřeba se přihlásit .

Nenacházejí se zatím žádné relace v databázi.

O blogu

Link blogu: dominik .psiusmev.cz

První blog na Psí úsměv.cz, ještě aby ne :-)

Makáme na tom, aby Psí blogy bylo ještě jednodušší používat a aby přibyly různé funkce. Pokud máte dotazy nebo nápady, nebojte se napsat na info@psiusmev.cz

Můj nejlepší přítel




Odebírejte Psí úsměv!

Váš email nikomu nepředáme.




Odebírejte Psí úsměv!

Váš email nikomu nepředáme.

Trocha zábavy ze života


O autorovi
Dominik

Dominik

O mně:
Ahoj! Jsem spoluautor toho všeho, co teď vidíte. Pokud potřebujete pomoc nebo máte dotaz, pište info@psiusmev.cz A určitě mrkněte na: obchod.psiusmev.cz :-)



Chci odebírat novinky PSÍ ÚSMĚV ve svém prohlížeči!